KARDELEN KOLEJİ FORUMU

Hoşgeldiniz

Kardelen Koleji Forumu


    7.SINIF SOSYAL BİLGİLER TESTİ VE CEVAPLAR

    Paylaş
    avatar
    atabilen

    Erkek
    Mesaj Sayısı : 41
    Nerden : ewden
    İş/Hobiler : bilgisayar and basketbol and futbol
    Lakap : febron
    Kayıt tarihi : 01/05/08

    7.SINIF SOSYAL BİLGİLER TESTİ VE CEVAPLAR

    Mesaj tarafından atabilen Bir Cuma Mayıs 02, 2008 11:24 pm

    1)Aşağıdakilerden hangisi coğrafi bölgeleri oluşturan doğal faktörlerden biri olamaz?
    a) Coğrafi konum b)Yer şekilleri c)Nüfusun dağılışı d)İklim

    2)Aşağıdakilerden hangisi Karadeniz Bölgesindeki akarsulardan biri değildir?
    a)Kızılırmak b)Yeşilırmak c)Çoruh d)Bakırçay
    3)Ege kıyılarının girintili –çıkıntılı olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
    a)Dağların denize dik uzanması b) Akarsu ağının sık olması
    c)Adaların fazla olması d)Ovaların çok yer kaplaması

    4) 1-Yaz mevsiminin uzun sürmesi
    2- Uzun ve geniş kıyıların bulunması

    Akdeniz Bölgesi’nin yukarıda verilen özellikleri bölgenin hangi alanda gelişmesini sağlamıştır?
    a)Balıkçılık b)Sebzecilik c) Meyvecilik d)Deniz turizmi

    5)Aşağıdakilerden hangisi Akdeniz Bölgesinin özelliklerinden biri değildir?
    a)Yüzey şekilleri engebelidir b)Tahıl üretiminde birinci bölgedir
    c)Nüfusun yarıdan fazlası kentlerde yaşar d)Tarımda pamuk üretimi yapılır.

    6) Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Tortum Gölü’nün oluşumunda aşağıdaki olaylardan hangisi etkili olmuştur?
    a)Volkanizma b)Çökme c)Heyelan d) Dalga biriktirmesi

    7)Akdeniz bölgesinin akarsuları olan Seyhan ve Ceyhan aşağıdaki ovalardan hangisini oluşturmuştur?
    a)Çukurova b)Bafra c)Amik d)Silifke

    Cool”****** Barajı” aşağıdaki nehirlerden hangisi üzerinde kurulmuştur?
    a)Asi b)Fırat c)Dicle d)Ceyhan

    9)Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin jeopolitik durumu ile ilgili değildir?
    a)Dünya üzerindeki yeri b)Sahip olduğu sınırlar
    c)İklim ve bitki örtüsü d)Öteki ülkelerle olan uzaklığı

    10)Aşağıdakilerden hangisi İstanbul’un fethinin sonuçlarından biri değildir?
    a)Kale ve surların toplarla yıkılabileceği anlaşıldı
    b)Önemli ticaret yollarının denetimi Osmanlı devletinin eline geçti?
    c)Anadolu hisarının karşısına Rumeli hisarı yaptırıldı
    d)Coğrafi keşiflerin başlamasında etkili oldu




    CEVAP ANAHTARI:
    1-C 2-D 3-A 4-D 5-B 6- C 7-A 8-B 9- C 10- C

      Forum Saati Çarş. Eyl. 20, 2017 8:41 am