KARDELEN KOLEJİ FORUMU

Hoşgeldiniz

Kardelen Koleji Forumu


    7.SINIF TÜRKÇE TEST(KARMA)(4)

    Paylaş
    avatar
    ll * Gokche * ll
    Süper Moderatör
    Süper Moderatör

    Kadın
    Mesaj Sayısı : 736
    Yaş : 22
    Nerden : biyerlerden...
    İş/Hobiler : müzik...internet...gezmek tozmak...ders...fln
    Lakap : gökçes
    Kayıt tarihi : 17/04/08

    Kişi sayfası
    Paylaşım:
    1000/1000  (1000/1000)
    Güç:
    1000/1000  (1000/1000)
    Tecrübe:
    1000/1000  (1000/1000)

    7.SINIF TÜRKÇE TEST(KARMA)(4)

    Mesaj tarafından ll * Gokche * ll Bir Cuma Nis. 18, 2008 4:12 pm

    76-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim tamlaması yüklem görevindedir?

    Aİnsanı gerçeğe götürecek tek şey insanın bilgisidir.
    BO, çok neşeli bir insandı.
    CBu işi hemen yapmalısın.
    DBu, çözümü çok zor bir soruydu.

    77-Aşağıdakilerden hangisinde sözcüğün kökü diğerlerinden farklıdır?

    A)Sayılı B)Okul C)Benlik D)Deney

    78-Hangi cümledeki fiilin kipi diğerlerinden farklıdır?

    ABiraz da kendine baksın
    BYarın daha iyi koşacağım.
    CAilesiyle birlikte tatile çıktı.
    DYazdığı şiirleri bir kitapta topladı.

    79- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “de”nin yazımında yanlışlık yapılmamıştır?

    A) Annem de bizimle Ankara’ya geldi.
    B) Aldığım bütün kalemler kardeşim de kaldı.
    C) Yolda arabaları bozulunca otel de kalmışlar.
    D) Bugünde benimle geliyor musun?

    80- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ki”nin yazımı yanlıştır?

    A) İyiki bizimle sen geldin.
    B) Öğretmenini dikkatli dinle ki başarılı olasın.
    C) Defterimdeki şiiri yarın ezberleyeceğim.
    D) Çalış ki sınavı kazanasın.

    81- Aşağıdaki cümlelerde yer alan “ki” lerden hangisi sözcükten ayrı yazılmalıdır?
    a) Akşamki programa sen de gelmelisin.
    b) Onunki yolda çantasından düşmüş.
    c) Eve geldimki, her yer darmadağın.
    d) Sergideki resimler pek hoşuma gitmedi.

    82- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?

    a) Yardım edecek kimse yokmuydu?
    b) Sen de git,ağabeyinin yatağını toplayıver.
    c) Bana olan kırgınlığını hiçbir şeyle onaramadım.
    d) Durumu hemen Suzan Hanım’a bildirdi.
    83- ”Olup, bitenlere dayanamayıp taşkınlık göstermek’ anlamına gelen deyim aşağıdakilerden hangisidir?
    a)Çile çekmek
    b)Çile çıkarmak
    c)çile doldurmak
    d)Çileden çıkmak
    84- Es rüzgar es!
    Dönsün yel değirmenim,
    Yelken rüzgârda yelken olur;
    Bahar gelse gelse rüzgârla gelir.
    Bu dizelerde aşağıdaki kiplerden hangisi yoktur?
    A)Emir kipi
    B)İstek kipi
    C)Dilek-şart kipi
    D)Geniş zaman kipi

    85-Aşağıdaki cümlelerden hangisinin yüklemi haber kiplerinden birisiyle çekimlenmiştir?

    a) Sabahları okula erken gelmeliyiz.
    b) Seni dün kütüphanede gördüm.
    c) Akşam size ders çalışmaya geleyim mi?
    d) Yerlere çöp atma.


    86-Aşağıdaki cümlelerin hangisi nesnel yargı içermektedir?

    a) En güzel oyun saklambaçtır.
    b) Okuduğum bu kitap çok eğlenceliydi.
    c) Dalgalı denizden çok korkarım.
    d) Türkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 1923’te kurulmuştur.


    87-Bir anne kızından şöyle söz etmişti( ) “Kızım mı ( ) O sadece söyler ( ) hiçbir zaman
    konuşmaz.”

    Yukarıdaki parçada parantez içindeki yerlere sırasıyla hangi noktalama işaretleri getirilmelidir?

    a)(Smile (?) (,) b)(; ) (,) (,) c)(.) (?) (Wink d)(: ) (,) (.)

    88- “Türkiye doğduğum,
    Türkiye doyduğum,
    Türkiye konduğum yurt
    Sevgim, inancım, özlemim!
    Beşiğimi salladın, sendedir mezarım,
    Sen gönlümde yatan memleketim!”

    Bu şiirin anaduygusu aşağıdakilerden hangisidir?
    a)Yaşamaktan doğan sevinç
    b)İyi bir Türkiye özlemi
    c)Yurt sevgisi
    d)İnsanların kardeşçe yaşaması dileği




    89-Aşağıdakilerden hangisinde istek kipi kullanılmıştır?
    A)Edalım, senin yüzünden bu halim.
    B)Gel çoraplar alayım sana.
    C)Ayşe’nin yanına birlikte gitsek.
    D)Yazık oldu Süleyman Efendi’ye.

    90-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
    A)Birtakım söylentiler ortalığı karıştırdı.
    B)Genç oyunculardan oluşan bir takım kuruldu.
    C)Bu yazıda bir takım iddialar kanıtlanmış.
    D)Bir takım elbise aldı.


    91- “Bugün hava güzel,
    Bugün içim içime sığmıyor.
    Annemden mektup aldım,
    Memlekette gibiyim.
    Allah’a şükür, karnım tok;
    Elimi uzatsam kahve fincanı dudaklarımdadır.”

    C.S.TarancınınŞiirinde ele alınan konu nedir?

    a) Sıla özlemi b) Anne sevgisi c) Yaşama sevinci d) Doğa sevgisi


    92. “Güvenme varlığa, düşersin darlığa.” cümlesinde yer alan fiiller sırasıyla hangi kiplerle çekimlenmiştir?

    A) Emir kipi – Geçmiş zaman
    B) İstek kipi – Gelecek zaman
    C) Emir kipi – Geniş zaman
    D) Gereklilik kipi – Şimdiki zaman

    93- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde haber kipi almış bir fiil yoktur?
    a) Yurdumuzun koruyucusu onlar olmuş.
    b) Kandıra en kuzeydeki ilçemiz olarak anılır.
    c) Keşke hayallerimizin hepsi gerçek olsa.
    d) Hepimiz büyüyünce vatana bağlı insanlar olacağız.

    94- Aşağıdakilerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
    a) Yarın okula gelirken kardeşinide getir.
    b) Bizim sınıfta neden kız öğrenci yok?
    c) Sonbaharda yapraklar sararır ve düşer.
    d) Bayramda arkadaşımla beraber gezdik.






    95- I. Mağazada benim ölçüme uygun bir elbise yoktu.
    II. Ölçülü davranışlarıyla insanların sevgisini kazanmıştı.
    III. Odanın ölçüsünü almaya gidecekler.
    IV. Orhan Veli şiirlerinde hece ölçüsü kullanmamıştır.
    V. Hiçbir konuda ölçüyü aşmamalı.

    Yukarıdaki cümlelerde “ölçü” kelimesi kaç farklı anlamda kullanılmıştır?
    A)2 B)3 C)4 D)5



    96- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiil “öğrenilen geçmiş zaman” kipinde
    çekimlenmiştir?
    A) Öğretmen çocuğun velisiyle görüştü.
    B) Böyle durumlarda hep çabuk gitmek ister.
    C) Yarınki toplantıya geç katılacak.
    D) Vapura yetişeyim derken düşmüş.

    97- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
    A) İstanbul’a gelince Ortaköy’ü gezmeye gitmiş.
    B) O kötü kazadan sonra Dünya başına yıkılmış.
    C) Fark ettin mi, artık derslerinde daha başarılı.
    D) İzmirli arkadaşlarıyla tatile gidecekler mi?

    98- “Dil, bir ulusun aynasıdır. Bu aynaya baktığımız zaman orada orada kendimizin
    yansımasını görürüz.

    Cümlesinde altı ç izili sözle anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Dilin olup biteni yansıttığını
    B) Dilin, insanların kendilerini görmelerini sağladığını
    C) Dilin topluma önderlik ettiğini
    D) Dilin toplumun gelişmesine katkı sağladığını


    99-. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ki” nin yazımı yanlıştır?

    A) Seninki güzel ama, faydasız.
    B) Duydum ki unutmuşsun, gözlerimin rengini.
    C) Halbuki mesele senin anladığın gibi değil.
    D) Aramızda ki ilişkiyi kimse bozamaz.


    100- Aşağıdaki cümlelerin hangisinin eylemi farklı kipte çekimlenmiştir?
    A) Onsuz yazmayı düşünemiyorum.
    B) Hemen yaşadıklarımı yazmalıyım.
    C) Sen bu anlatılanları bilmelisin.
    D) Kitap kampanyası olacağını söyleyiniz.





    CEVAP ANAHTARI ( 76 / 100 )
    76 A 86 D 96 D
    77 C 87 A 97 B
    78 A 88 C 98 B
    79 A 89 B 99 D
    80 A 90 C 100 A
    81 C 91 C
    82 A 92 C
    83 D 93 C
    84 B 94 A
    85 D 95 C


      Forum Saati Çarş. Eyl. 20, 2017 8:37 am